Комисията „Година на младото семейство” посети своя сродна организация в Турция

 

         Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България, което с всеки изминал ден цели да бъде максимално в полза на обществото с дейности в сферата на социалното подпомагане, религиозното образование и много други, вече е амбицирано да подпомага младежи, които желаят да създадат семейства. Това се постига благодарение дейността на новосъздадената комисия към Висшия мюсюлмански съвет (ВМС), занимаваща се с проекта „Година на младото семейство”.

         Тази комисия, водена от председателя й – районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед и членовете Мухаммед Камбер и Муса Дурлу, посети турския град Коня на 4 април 2018 година. Посещението беше по покана на турската фондация „Мехир”. Бяха проведени разговори с представителите на фондацията, които изразиха желанието и готовността си чрез Главно мюфтийство тази година да подпомогнат 25 млади мюсюлмански семейства в България чрез организиране на обща сватба и осигуряване на чеиз с мебели.

         Критериите и начинът за кандидатстване за подпомагането ще бъдат оповестени в бъдеще в сайта на Мюсюлманско изповедание.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.