Когато истински желаеш нещо: Историята на дядо Юсеин Мадански с щастлива развръзка

 

 

Историята на дядо Юсеин Мадански от родопското село Чепинци, която вече ви разказахме, за неочаквано кратко време стигна до щастливата си развръзка. За по-малко от 10 дни беше набрана необходимата сума от 3 200 евро, която ще помогне на възрастния мъж да реши „едната грижа“, която има в живота си – да отиде на поклонение хадж в Светите места Мекка и Медина.

По банковата сметка на Мюсюлманско изповедание само за няколко дни беше събрана половината от необходимата сума. Втората половина беше преведена по същата сметка на 19 февруари (вторник) от благотворително Сдружение „Маргарити“. Така кампанията в помощ на дядо Юсеин да изпълни мечтата си „хадж“ беше успешно реализирана и официално завършена.

Районният мюфтия на град Смолян Неджи Дъбов посети възрастния мюсюлманин в село Чепинци и официално му връчи удостоверение за това, че  необходимата сума, с която той ще може да осъществи съкровеното си желание, е вече факт по сметката на Мюсюлманско изповедание в България.

„Изказвам благодарност към всички хора, които са ме гледали (а.б. - в предаването на NovaТелевизия „Ничия земя“ от 9 февруари ) и са одобрили моите дела, възприели са ги от сърце и са решили да ми помогнат за последното ми желание към момента. Призивът ми към Всевишния е да им върне доброто много повече… Аллах да е доволен от всички!“ – казва дядо Юсеин във видео обръщение, адресирано към благодеятелите, помогнали му за реализирането на съкровената му мечта.

Пожелаваме на Юсеин Мадански много здраве и винаги да е толкова позитивен и вярващ в мечтите си! От сърце му желаем, с позволението на Аллах, да отпътува към Свещените земи тази година и да се върне жив и здрав, и с приет хадж! 

Освен силно емоционална, историята на дядо Юсеин е и изключително поучителна за всички нас, като мюсюлманска общност. Показва и без опровержение доказва онова, което беше казал някой… че силата на хората е в тяхното единство!

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.