ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Младо семейство мюсюлмани от Черна Места загуби дома си в пожар

"Който извърши добро, дори с тежест на прашинка, ще го види."

(Свещен Коран, Сура „Земетръсът“:7)

В нощта на 16 срещу 17 ноември тази година по неизвестни причини изгоря къщата на младо семейство мюсюлмани в село Черна Места (Община Якоруда). До основи са изпепелени и няколко по-малки селскостопански постройки в близост.

За щастие тричленното семейство е успяло да напусне горящата къща без много сериозни наранявания. Родителите са били хоспитализирани заради вдишан дим и изгаряне, но вече са изписани от болницата.

В пламъците фамилията губи всичко, което има. Излишно е да се казва, че предвид ситуацията и настъпващите метеорологични условия навън следва да помолим цялата мюсюлманска общност да помогне според силите си. Засега се набират финансови средства по банкова сметка. 

Хюлия и Муса Мустафа от село Черна Места имат 3-годишен син и и са в очакване на второто си дете. В продължение на години семейството гради еднофамилната къща и заживява в нея едва през 2014 година.

Нека правим дуа за младото семейство бързо да се възстанови от физическите травми и най-вече от психологическия шок. Вярваме, че с позволението на Аллах и с общите си усилия ще им помогнем за материалното възстановяване и за това скоро да заживеят отново в уютния си семеен дом.

Банкова сметка на семейството:

Име: Улия Алиева Шаибова
Банка: УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG45UNCR70001521094187

За повече информация може да се обърнете и към Районно мюфтийство – Благоевград в лицето на мюфтията Айдън Мохамед на тел. номер: 0893616060.

"А щом е добрина, Той я удвоява и дарява от Себе Си велика отплата."

(Свещен Коран, Сура „Ан-Ниса“:40)

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.