Родители от цяла България се събират в събота на протест срещу налагането на антисемейна идеология в България

 

 

„Всеки от вас е пастир. Всеки един е отговорен за стадото си. И водачът е пастир, отговорен за стадото си. И мъжът е пастир за семейството си и е отговорен за стадото си. И жената е пастирка в дома на съпруга си и е отговорна за стадото си. И слугата е пастир за имота на своя господар и е отговорен за стадото си. Всеки от вас е пастир и е отговорен за своето стадо“.

(Всепризнат хадис)

На 28 септември 2019 година ще се проведе поредният, но този път общонационален масов протест, насочен срещу налагането на антисемейната идеология в България.

Родителският протест ще се състои в събота, от 13:00 часа пред сградата на Министерски съвет в столицата.

Въпреки че Стратегията за детето е спряна, от 1 януари 2020 година се предвижда да влязат в сила законови промени, които застрашават семейната институция и правата на родителите чрез въвеждане на нежелани образователни и социални политики. В знак на категоричното си несъгласие с това семейства от цяла България ще се съберат в София, обявявайки се срещу тази антисемейна политика.

Основните искания на протестиращите са пълна отмяна на новоприетите закони, както и измененията и допълненията на вече съществуващи такива, които влизат в сила от догодина и пряко касаят правата на децата и семействата. Родителите ще се обявят срещу делегирането на необосновани правомощия на неправителствени организации с неясен профил, които застрашават сигурността в българското семейство, дом, училище и детска градина.

Сред исканията на протестиращите е и недопускане ратифицирането на „Трети факултативен протокол” на Конвенцията на ООН за правата на детето, който е основан на същите идеологически принципи, срещу налагането на които се борят родителите в България.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.