Имамите от пловдивско обсъдиха редица важни въпроси на редовното си месечно заседание

 

 

На 25 септември (сряда) Районно мюфтийство – Пловдив проведе редовното си месечно заседание с имамите от региона. Дневният ред на работната среща включваше анализ на проведените тази година летни коран-курсове, във връзка с което координаторът на курсовете по Коран за Област Пловдив Екрем Ходжев представи пред колегите си подробен доклад.

Обсъдена беше идеята за провеждането на срещи с имамите по райони, които да бъдат фокусирани върху споделянето на идеи и проблеми около мюсюлманските религиозни общности по места.

По време на редовното септемврийско заседание имамите коментираха участието си в предстоящата инициатива „Седмица на имамите и джамиите“ 2019, която е обявена от Главно мюфтийство за периода 21 октомври – 27 октомври.

Домакинът на работната среща Танер Вели, районен мюфтия на Пловдив, призова колегите си имами да изготвят график за провеждането на регулярните седмични зимни ваазове за есенно-зимния период. Участниците в срещата обсъдиха идеята за сътрудничество между имамите на различните населени места, както и при необходимост да има обмен на гостуващи лектори.

Дневният ред на септемврийското работно заседание в Пловдив беше изчерпан с разглеждане на темата за възможности и начини за набиране на кандидати за духовните училища в страната и за Висшия ислямски институт в град София.

Автор: Л. Чаушева 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.