Районният мюфтия на Русе посети мюсюлманската общност в село Бъзън

По инициатива и покана на председателя на Мюсюлманско настоятелство - село Бъзън Бехат Нури през изминалата седмица районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню посети селото.

По време на посещението си районният мюфтия имаше възможността да се срещне с жените от мюсюлманската общност в съответното населено място. Юджел Хюсню изнесе кратка лекция относно важността на жената в исляма, разясняване на дейността на Изповеданието и наблегна на предстоящата кампания в подкрепа на  ислямско образование, организирана под егидата на Мюсюлманско изповедание в Република България. Районният мюфтия благодари на председателя на настоятелството за гостоприемството, както и на местните мюсюлманки, които са били съпричастни винаги към дейностите на Районно мюфтийство-Русе.

Преди раздяла районният мюфтия, оставайки много впечатлен от топлото посрещане в Бъзън, обеща в най-скоро време да се срещнат повторно в името на благото на обществото. Гостът от Районно мюфтийство-Русе изрази благодарността си към председателя Бехат Нури за създаденото удобство за срещата.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.