Отдел „Образование“проведе семинар за учениците от трите духовни училища

 

В периода от 1 до 3 април 2019 година Отдел „Образование“ на Главно мюфтийство проведе тридневен семинар екскурзия за учениците от трите духовни училища в градовете Русе, Шумен и Момчилград.

 В семинара, който се проведе в София, участваха 43 ученици. Те се срещнаха с главния мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи, който ги мотивира да продължат своето образование и ги посъветва да се постараят да бъдат най-добрите в сферата, в която се насочат. Д-р Хаджи изказа своето задоволство и отчете важността на провеждането на този семинар.

В рамките на посещението си в столицата учениците от духовните училища се срещнаха също с  председателя на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) Ведат Сабри Ахмед, заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов, главния секретар на Мюсюлманско изповедание Джелял Фаик и Шенол Генч - съветник по образователните дейности към Посолството на Република Турция. Всички представители на Мюсюлманското изповедание и на турското посолство у нас разговаряха с учениците за тяхното изграждане като достойни личности и достойни мюсюлмани.

„Традиционно президентът на Република България Румен Радев също прие за среща учениците от трите духовни училища. Той изказа своето задоволство от това гостуване и отбеляза, че духовните училища са важни и очаква техните възпитаници да станат достойни граждани на страната. Учениците от своя страна благодариха за топлото гостоприемство.“ – казаха за Grandmufti.bg от Отдел „Образование“ на Главно мюфтийство.

 В рамките на семинара в столицата учениците посетиха Народното събрание, джамията "Баня Баши",  Археологическия музей. Имаха възможността да отидат и до Висш ислямски институт-София, където се срещнаха със студенти и преподаватели.

Учениците се разделиха с хубави и положителни впечатления и благодариха за прекрасно организираната програма.

Отдел „Образование“ на Главно мюфтийство също официално изказа благодарностите си към всички, които са съдействали за реализирането на семинара.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.