Главният мюфтия бе официален гост на заседание на пловдивското мюфтийство в Асеновград

 

На 18 февруари (понеделник) 2018 година Районно мюфтийство – Пловдив проведе редовно заседание с имамите от региона, като домакин на събитието беше Мюсюлманско настоятелство – Асеновград. Заседанието се проведе в джамията на град Асеновград.

Освен имами на него присъстваха и представители на мюсюлманските настоятелства в пловдивско. Официален гост на срещата от Главно мюфтийство в София беше главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

Заседанието беше открито с четене на откъс от Коран-и Керим, като присъстващите бяха официално приветствани от организаторите и домакините.

Районният мюфтия на Пловдив Танер Вели представи отчетен доклад за дейността на ръководеното от него мюфтийство през изминалата 2018 година. Той запозна присъстващите на заседанието свои колеги и с планираните за настоящата 2019 година дейности на Районно мюфтийство – Пловдив.

Официалният гост д-р Мустафа Хаджи от своя страна информира имамите и мюсюлманските настоятели с окончателно гласуваните на второ четене в края на изминалата година промени в Закона за вероизповеданията. Той посочи, че Главно мюфтийство положи сериозни усилия, за да не допусне маргинализирането на закона и е факт, че окончателният му вид е възможно най-облекченият вид, който би могъл да придобие този закон, предвид предложените и гласувани на първо четене промени.

В края на работната среща участниците в нея имаха възможността да задават въпросите си от различно естествено, което способства за провеждането на активна дискусия с въпроси и отговори.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.