Главно мюфтийство проведе срещи с ифтари с мюсюлманската общност от България в Белгия

 

         Заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов и главният секретар на Мюсюлманско изповедание Джелял Фаик бяха на 2-дневно рамазанско посещение в Белгия, където имаха възможността да се срещнат с представители на мюсюлманската общност от страната ни.

 На 1 юни се проведе среща с ифтар в Брюксел, а на следващия ден – в белгийския град Гент, като в двете срещи с ифтари участие взеха общо повече от 100 наши сънародници.

         Представителите на Мюсюлманско изповедание разговаряха с тамошните мюсюлмани от България  в рамките на срещите, състояли се преди рамазанските вечери (ифтар) на 1 и 2 юни. Бяха обсъдени различни проблеми, свързани с живота на мюсюлманите от България в Белгия. Акцент беше поставен върху проблема с транспортирането на  починалите наши сънародници мюсюлмани  до родината ни.

         „От 2016 година насам подобни посещения от страна на Главно мюфтийство на мюсюлмански общности от България в Европа са вече традиция за Изповеданието. Те ще се провеждат не само в рамките на месец Рамазан, а целогодишно.“ – обясни за Grandmufti.bgглавният секретар на Главно мюфтийство Джелял Фаик.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.