Главно мюфтийство проведе семинар за преподаватели в Република Турция

 

В периода 4 - 7 май 2018 година в град Истанбул, Република Турция се проведе семинар за близо 50 преподаватели от трите български духовни училища в градовете Шумен, Момчилград и Русе и за преподавателите по „Религия  ислям“ в училищата в страната. Той беше организиран от Отдел „Образование“ към Главно мюфтийство съвместно с Министерството на образованието и науката на Република Турция.

В семинара участие взеха и директорите на духовните училища в България Хюсеин Читак, Ахмед Бозов, Шериф Хюсню и началникът на Отдел „Образование“ към Главно мюфтийство Хюсеин Карамолла. Лекторите по време на семинара бяха доц. д-р Юмер Мирач Яман, Веле Караташ, Абдуллах Ачък, Абдулхалик Баш, Мурат Бюйюк, Айше Ак, Мухаммед Йълмаз, Ахмет Гюндюз,  като изнесените от тях лекции бяха свързани с методиката на преподаване на религиозните предмети, подход към учениците, преподаването на Свещения Коран, забавно обучение и други.

В рамките на семинара беше проведена и среща с ръководителите на трите ни духовни училища във връзка с проект за побратимяване на духовните училища в България с подобни училища в Турция, което е прекрасна възможност за обмяна на опит. За участниците в семинара беше предвидена и екскурзия, по време на която бяха посетени културно-религиозни забележителности в град Истанбул.

 Главно мюфтийство благодари на участниците в семинара и на всички, които са допринесли за неговото реализиране.

 

 

Автор: Назмие Кулова - експерт от Отдел „Образование“

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.