Футболен турнир между ВИИ и трите духовни училища се проведе в София

 

         На 21 април 2018 година (събота) в столицата се проведе футболен турнир между отборите на Висшия ислямски институт (ВИИ) и духовните училища в Момчилград, Шумен и Русе. Той беше организиран от ВИИ и се проведе на футболното игрище в кв. „Враждебна“, като спортната надпревара продължи общо 14 часа.

         На първо място в турнира се класира отборът на домакините – ВИИ. Второто място бе за футболистите от ДУ – Шумен, като първите победиха вторите с 5:4.  Третото и четвъртото място бяха съответно за състезателите от отборите на ДУ - Момчилград и ДУ - Русе. Момчилградският отбор победи русенския с резултат 5:3.

         Турнирът се проведе с футболно жури в състав д-р Сефер Хасанов и Саадетин Зиннорейн – представители на ВИИ, включително по един представител на ДУ - Русе и ДУ – Момчилград.

         Освен отборните награди организаторите бяха предвидили и индивидуални награди за специални заслуги сред състезателите. Асан Дженев, капитан на отбора на ВИИ, получи награда за „Гол майстор“, а Сали Хюсейн от същия отбор – награда за „Най-добър вратар“. Отличията си футболистите получиха лично от заместник ректора на ВИИ в София – Мустафа Джанлъ, както и от представителите на журито.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.