ДЕКЛАРАЦИЯ

на Съвета на Религиозните общности в България (НСРОБ) по повод изказването на прокурор Недялка Попова по адрес на мюсюлманската общност в България

 

 

Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) изразява  възмущението си от изказването на прокурор Недялка Попова, като изразява своето несъгласие и осъжда този тип изказвания като неуместни и скандални по отношение на религиозна общност.

Членовете на Националния съвет на свое заседание изразиха своята съпричастност и подкрепа към мюсюлманското изповедание и изразената позиция в отвореното писмо, прието на извънредното заседание на Висшия мюсюлмански съвет.

Призоваваме отговорните институции да се самосезират, да вземат съответни мерки по отношение на изказванията, насаждащи  религиозна нетърпимост в страната.

България е суверенна държава, съставена от хора с различни етноси и религии,  родени и живеещи в нея. Нито един от етносите и религиите  не може да бъде опасност за националната сигурност на страната ни.

 

          

                                                                                                                               

Управителен съвет на НСРОБ                                                                       3 април 2018, гр. София 

 

                                                                                                                                                                      

          


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.