Какви качества трябва да притежава един религиозен служител?

 

 

На 2 април тази година във Висшия ислямски институт (ВИИ) в София се състоя лекция на тема „Какви качества трябва да притежава един религиозен служител“?

От началото на 2018 година под ръководството на доц. д-р Мустафа Джанлъ един път месечно се организират лекции от гост-лектори и дискусии към тях. Това е една нова инициатива, чрез която студентите имат възможност да дискутират актуални въпроси с лектори, външни за Института.

Темата за този месец беше представена от районния мюфтия на София Мустафа Избищали. В нея той акцентира върху т.н. „триъгълник на успеха“ или трите ключови фактора за успеха на религиозния служител, а именно  - искреност, отдаденост и компетентност. Освен това бяха очертани и подробно разгледани два вида качества, които трябва да притежава всеки един религиозен служител – качества, свързани с личността, и такива, свързани с дейността.

На края на мероприятието районният мюфтия на София Мустафа Избищали получи благодарствен плакет в знак на признателност за успешното сътрудничество между столичното мюфтийство и ВИИ.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.