Мюсюлманите в силистренско всяка седмица се събират в отделно село за дискусия 

 

Мюсюлманите от силистренско имат една хубава утвърдена традиция – всяка седмица се събират на дискусия в отделно село. Миналата седмица дискусията се състоя в джамията на село Прохлада към РМ – Силистра.

На дискусията, организирана по инициатива на имама на село Прохлада Рехин Рифат присъстваха районният мюфтия на Силистра Мюддесир Мехмед, заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, началник отдел „Административен“ към Главно мюфтийство Бейхан Мехмед и Бахри Изет – ескперт към отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство.

Дискусията в село Прохлада събра над 100 души от три села.

В програмата, която започна с четене на сура от Корана. Заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов говори по темата за „Баланса между духа и тялото“.

„Човек не е съставен само от материя. Същественото и това, което ни прави хора е вътрешният ни свят. Заедно с материалното ни съществуване ние трябва да положим усилия и за разкрасяване на вътрешния ни свят. А това ще стане като спазваме обещанията си към Аллах и приложим в живота си повелите на религията.“ подчерта заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.