Заседание на Комисията за организиране на национално състезание за художествено четене и наизустяване на Корана

 

На 24 март Комисията за организиране на национално състезание за художествено четене и наизустяване на свещения Коран проведе първото си заседание за организиране на 11-то състезание за художествено четене и наизустяване на Корана, което се провежда през две години.

На заседанието, проведено в курса за хафъзи в град Мадан, присъстваха Бирали Бирали – председател на комисията и заместник главен мюфтия, Неджми Дъбов – районенен мюфтия на Смолян, хафъз Шефкет Хаджи – директор на курса за хафъзи в град Мадан, хафъз Байрам Ушев – преподавател в курса за хафъзи, Ресим Шаматарев – експерт в отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство, хафъз Хюсеин Халибрям – имам на джамията „Йедикъзлар“ в село Подкова, хафъз Мустафа Кайлитски студент четвърти курс във ВИИ и  хафъз Сейхан Мехмед – експерт в отдел „Медии и култура“ към Главно мюфтийство.

Комисията взе решение тази година състезанието да се проведе в периода 7-10 август в град Мадан. Като първите два дена ще бъдат състезателни. А третият ден ще бъде заключителна програма  и ден за изява, където класиралите се  ще покажат своите дарби.

Председателят на комисията Бирали Бирали споделя: „Както през 2016 година и тази година в състезанието ще могат да участват и  жени. В програмата се предвиждат културни и спортни занимания за всички участници.“

 Регламентите  за провеждане на състезанието и условията за участие ще бъдат публикувани в сайта на Мюсюлманско  изповедание.

 

 

Автор: Юзлем Тефикова 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.