Лекция на тема „От тревога към спокойствие в нашето ежедневие“ събра десетки мюсюлмани в Мадан

 

         Мюсюлманите от град Мадан и околните населени места в Родопите всеки четвъртък се събират за ежеседмичната религиозна лекция, която се провежда в централната джамия на град Мадан.

         Последната от поредицата религиозни лекции в миньорското градче се проведе на 22 март 2018 година (четвъртък) от 20:30 часа, като гост-лектор беше заместник-главният мюфтия на България Бирали Мюмюн Бирали с темата „От тревога към спокойствие в нашето ежедневие“.

         Събитието беше организирано от Районно мюфтийство – Смолян, съвместно с Мюсюлманско настоятелство – град Мадан. По същия начин, с координираното сътрудничество на смолянското мюфтийство и местните мюсюлмански настоятелства, се провеждат ежеседмични лекции в джамията на Смолян – всяка сряда, както и всяка събота в централната джамия на град Рудозем.

         На 24 март тази година заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали ще гостува като лектор и в централната джамия на град Рудозем за регулярно провеждащата се там съботна лекция. Тя ще бъде на тема „Духовност и социални медии“ и ще започне от 20:30 часа, като в нея ще бъде включена и дискусия.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.