11 януари е Електронният ден на Ал-Кудс – онлайн кампания за солидарност с окупирания Източен Йерусалим

 

Популярната конференция на палестинците в чужбина (PCPA) обяви електронна кампания, която ще се проведе под надслов „Електронен ден на Ал-Кудс“ на 11 януари 2018 година (четвъртък). Това съобщава Палестинският информационен център.

Кампанията ще се състои в израз на солидарност с окупирания Ал-Кудс (Йерусалим), както и в знак на протест срещу решението на американския президент Доналд Тръмп да обяви Йерусалим за столица на Израел.Идеята на организаторите също така е кампанията да се яви като естествено продължение на протестите срещу решението на Тръмп за Ал-Кудс в арабските, мюсюлманските и всички други държави по света.

Електронният ден на Ал-Кудс ще протече изцяло в онлайн среда – в социалната мрежа Twitter, като започне в 18:00 часа местно палестинско време. Желаещите да се включат в кампанията в четвъртък ще ползват хаштага #United4AlQuds.

Идеята е участниците в кампанията да блогват, да пишат статии, да подготвят видеа, инфографики и дизайни, изразяващи солидарността им с окупирания Източен Йерусалим. Друг начин за желаещите да се включат в Електронния ден на Ал-Кудс е като направят и изпратят селфи видео, в което се представят и оставят своето послание към Ал-Кудс на тема „Ал-Кудс ни обединява“. Електронният ден е възможност и за карикатуристите - да нарисуват карикатури, посветени на окупацията на Източен Йерусалим.

 

 

 

 В деня след обявения за електронен ден на Ал-Кудс четвъртък – на 12 януари 2018 година (петък) ще се проведат редица събития и протести в много страни по цял свят в знак на солидарност с Палестина и Източен Йерусалим като нейна столица. Всички те ще преминат отново под надслов „Ал-Кудс ни обединява“.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.