Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи посети председателя на „Диянет“ проф. д-р Али Ербаш

 

Председателят на „Диянет“ проф. д-р Али Ербаш проведе лични срещи с председателя на Ислямския съюз на Македония Сюлейман Ефенди Реджеби, главния мюфтия на Румъния Мурат Юсуф и главния мюфтия на България д-р Мустафа Алиш Хаджи. Гостите бяха на посещение по случай встъпването в длъжност на Ербаш и го поздравиха по този повод.

В рамките на срещата д-р Али Ербаш подчерта значението на Балканите за Турция и каза: „Ние векове наред сме живеели заедно на Балканите, ние сме народи, които говорят един и същ език, изповядват една и съща религия, споделят една и съща култура. Няма граница между нашите сърца. Балканите за нас имат отделно значение. Историческите ни връзки, каквито са били досега, такива ще продължават да бъдат и занапред.”

Председателят на „Диянет“ проф. д-р Али Ербаш отбеляза също, че като Дирекция по религиозните въпроси отношенията на „Диянет“ с балканските страни са много здрави и занапред тези отношения ще продължават да се развиват главно в следните области: религиозно образование, религиозни издателства и във всички други области, касаещи вероизповеданията.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.