Районно мюфтийство – Айтос отбеляза Кутлу Доум с тържествена програма

 

На 26 април 2017 г. в джамията Султан Беязид Вели в гр. Айтос Районно мюфтийство – Айтос проведе официална програма по случай Седмицата, посветена на рождението на Пратеника Мухаммед (с.а.с.) – Кутлу Доум. Официални гости на събитието бяха заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов, наместник-районния мюфтия за общините Джебел и Ардино, обл. Кърджали – Ерхан Реджеб, и експертът отдел „Иршад“ към Районно мюфтийство – Кърджали – Сезер Садулов, които бяха в качеството си на гост-лектори, както и Районния мюфтия на Сливен – Акиф Акифов, Генералния консул на Република Турция в Бургас –  Ниязи Акйол и ученици от ДУ „Нювваб“ – гр. Шумен.

В началото на програмата, Районния мюфтия на Айтос – Селяхаттин Мухарем, като домакин на мероприятието, приветства всички присъстващи – около 400 мъже и жени, и направи въведение в темата на Седмицата, която се провежда в цялата страна под надслов: „Търсете знанието от люлката до сетния си час“. Приветствие направи и Генералния консул Ниязи Акйол. И тримата лектори акцентираха върху важността на търсенето и придобиването на знания от всеки един мюсюлманин и мюсюлманка, както за религията, така и в светските науки и ползите за обществото от това да има образовани личности във всяка една сфера на обществения живот.

Между лекциите беше четен мевлид, а учениците от ДУ „Нювваб“ – гр. Шумен, разнообразиха тържеството с изпълнение на иляхи и рецитиране на стихотворения.

Двучасовата програма приключи с дуа, отправена от Заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.