Мюсюлманското изповедание отново изпрати хуманитарна помощ в Газа чрез партньорски организации като фондациите към Диянета и "Садака ташъ", които са на място.

Средствата за нея постъпиха чрез дарителската кампания на институцията за пострадалите от войната. Инициативата продължи цял месец и дори след края ѝ продължи да пристига помощ в подкрепа на невинните жертви. Така събрана сума достига близо 400 хил. лв. Съгласно принципите ни за отчетност и прозрачност, отново публикуваме данните за резултата от кампанията.

Чрез нея заедно успяхме да раздадем хляб на десетки хиляди хора. С даренията бяха осигурени питейна вода, лекарства и дюшеци и одеяла за хората без подслон. 30 хиляди порции топла храна и курбанско месо достигнаха до тези, които живеят сред разрушенията. 

Мюсюлманското изповедание продължава да бъде силно обезпокоено от загубата на човешки животи, бомбардирането на джамии, църкви, училища и болници. Нека не забравяме, че сред жертвите има деца, жени и възрастните хора!  

Отправяме дуа към Всевишния за мир! Вярваме, че той отново може да бъде постигнат по примера, по който хиляди години сме живели заедно в Свещените земи.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.