Районно мюфтийство-Варна отбеляза нощта Регаиб  и настъпването на трите благодатни месеца

 

 В нощта на 7 март 2019 година (четвъртък срещу петък) Районно мюфтийство – Варна празнично отбеляза нощта Регаиб, която поставя началото на трите благодатни месеца в ислямския календар.

Тържествената програма се състоя в централната джамия „Азизийе“ на град Варна. Тя беше организирана от имам-хатиба на джамията Исмаил Ахмедов и Сонер Азиз – възпитаник на СОДУ-Русе и настоящ студент в град Варна.

Програмата започна с приветствие от Нурай Шукри – временно изпълняващ длъжността районен мюфтия на Варна.

„В обръщението си  той акцентира върху значението на благодатните дни, в които се отдава възможност на душите ни да отпочинат от умората на отегчителното ни ежедневие. Нурай Шукри подчерта още, че не трябва да се забравя, че споделянето на дуите, покаянията, добрините и радостите ще има голяма отплата при Аллах Теаля.“ – разказа за Grandmugti.bg секретарят на Районно мюфтийство – Варна Фахредин Молламехмед.

Програмата продължи с четене на Коран и пеене на песнопения (иляхи) от деца, участвали в летните курсове по изучаване на Коран.

Свещената нощ Регаиб приключи с обща дуа за здраве, благодат и берекет, отправена от хафъз Юмер Али Йозер – служител на „Диянет“ от Република Турция.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.