40 студентки взеха участие в семинар на Главно мюфтийство в столицата

 

Общо 40 мюсюлманки, студентки в университети в София, Пловдив и Благоевград, взеха участие в ежегодния семинар за студенти, организиран от Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство. Тази година изданието, насочено към момичета, се проведе на 15, 16 и 17 февруари в столицата и беше на тема „Предизвикателствата пред мюсюлманските младежи да отстояват ислямската си принадлежност“.

Девойките имаха възможността да слушат лекции на лекторите Гюлгюн Гайгаджова, Назмие Арифова, Нурджан Садък, Мустафа Избищали, Халил Ходжов и  д-р Сефер Хасанов. Те обхващаха различни актуални теми, касаещи мюсюлманската младеж в съвременността и по-специално жената мюсюлманка днес.

Сред темите на проведените лекции бяха тази за вярата в Аллах и отражението й в поведението на мюсюлманката, „Личността на жената мюсюлманка“, „Взаимоотношения между мюсюлмани и немюсюлмани“, „Отстояване на ислямската принадлежност в 21.век“ и други.

Програмата на 3-дневния семинар за студентки включваше още филмова прожекция и дискусии на различни теми.

Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство подготвя и втори семинар на същата тема, насочен този път към момчета студенти. Той ще се състои в столицата на 15, 16 и 17 март тази година.  

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.