Папа Франциск пристигна на историческа визита в Обединените арабски емирства

На неделната вечер на 3 февруари главата на Римокатолическата църква папа Франциск пристигна на историческа визита в Обединените арабски емирства, която ще продължи до 5 февруари тази година. Това съобщи информационният портал ArabianBusiness. Това е първото посещение на римокатолически духовен водач в страна на Арабския полуостров и историческото събитие се случва именно през 2019 година - обявената от Емирствата за Година на толерантността.

„Посрещаме папа Франциск на историческа визита в Обединените арабски емирства. Това историческо посещение ще задълбочи толерантността, разбирателството и междурелигиозния диалог. Уверени сме в човечността ни, нашите общи ценности и вяра в бъдещето на човечеството. Добре дошли в Обединените арабски емирства в нашата Година на толерантността.“ – това написа в социалните мрежи по повод историческата визита вицепрезидентът и министър-председател на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Мухаммед бин Рашид ал-Мактум.

По време на престоя си в ОАЕ папа Франциск ще се срещне с  престолонаследника на Абу Даби шейх Мухаммед бин Зайед бин Султан Ал-Нахаян, син на основателя на Абу Даби. Програмата на  римокатолическия глава включва още среща с членовете на Ислямския съвет на старейшините, която ще се проведе в Голямата джамия „Шейх Зайед“. Предвидена е и официална междурелигиозна среща на тема „Братство между хората“, която ще се състои в мемориала „Founder's Memorial“.  

Във вторник, последния ден от посещението си, папа Франциск ще води литургия на открито в спортния комплекс „Зайед Спортс Сити“, в която се очаква да се включат близо 135 000 души.

  

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.