Главният мюфтия прие за среща председателя на турската Агенция за турците в чужбина и родствените общности Абдуллах Ерен

Председателят на Агенцията за турците в чужбина и родствените общности при Министерския съвет на Турция Абдуллах Ерен посети Главно мюфтийство на 30 януари (сряда) тази година.

По време на срещата официалният гост и придружаващите го представители на агенцията представиха проекта за създаване на добри условия за образование и осигуряване на стипендии на младежи и студенти от чужбина. Това е една от сферите на дейност на агенцията. Тя определя програмите за успешното водене на учебната дейност на чуждестранни младежи, които учат в Турция, възползвайки се от предоставените им държавни стипендии. Крайният срок за кандидатстване по програмата за настоящата учебна година е 20 февруари. 

На срещата присъстваха още Ведат Ахмед, председател на Висшия мюсюлмански съвет и заместник главните мюфтии Ахмед Хасанов и Мурат Пингов, както и представители на посолството на Турция в България. Домакините и гостите си размениха символични подаръци и си пожелаха здраве и успех в начинанията.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.