Саудитска Арабия издала повече от 3 млн. визи за Умре 2019 до момента

Броят на издадените до момента визи за поклонението Умре 2019 вече достигна 3 270 164, предава информационният портал Arab News.

По информация, предоставена от Министерството за хадж и умре, повече от 2 млн. и половина от тях вече са пристигнали на територията на Кралство Саудитска Арабия. Най-много поклонници са пристигнали с въздушен транспорт, втората по численост група е на пътувалите по суша и най-малко са поклонниците, пътували по море. Към момента най-голям брой поклонници са посрещнати от Пакистан, Индонезия, Индия, Йемен, Малайзия, Турция, Египет, Алжир и Бангладеш.

Кандидатите за поклонението Умре през настоящата година ще бъдат обслужвани от екип от близо 10 000 служители, повече от 8 000 от тях – мъже, а останалите – жени.

Предоставянето на висококачествени услуги по изпълнението на хадж и умре за мюсюлманските поклонници на територията на Кралство Саудитска Арабия към момента е сред най-големите приоритети на правителството. 

Саудитският План за реформи, известен като Визия 2030, предвижда да привлече 30 млн. поклонници за изпълнението на умре, предоставяйки им безупречно обслужване и услуги на най-високо ниво.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.