Проведе се първото за 2019 година заседание на Районния мюсюлмански съвет към търговищкото мюфтийство

 

Първото за настоящата 2019 година заседание на Районния мюсюлмански съвет (РМС), който функционира към Районно мюфтийство – Търговище, се проведе на 28 януари (понеделник). Събранието беше свикано от председателя и временно изпълняващ длъжността районен мюфтия на Търговище Назиф Расимов.

На работната среща, която се състоя в офиса на районното мюфтийство в град Търговище, присъстваха членовете на РМС Райф Ефраимов, който е секретар на Районно мюфтийство - Търговище, имамът на село Руец (Община Търговище) Айхан Абтулов, Ахмед Ахмедов - имам на град Попово, Ерджан Мустафов - имам на „Зинджирли“ джамия в град Омуртаг, имамът на антоновското село Коноп Басри Шериф, както и имамът на град Опака (Община Опака) Мехедин Мустафов. 

В рамките на проведеното заседание присъстващите членове обсъдиха състоянието на действащите мюсюлмански настоятелства на територията на търговищкото мюфтийство. Разгледани бяха проблемите, с които се сблъскват в района, както и бяха обсъдени и взети решения за преодоляването им.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.