Световен ден на хелял продукцията ще се проведе в Русия

Световният ден на хелял продукцията се очаква да стане едно от най-важните и значими събития в Самарска област в Русия за 2019 година, съобщават от пресслужбата на региона.

„Световната изложба „Хелял“ се провежда с цел повишаване на инвестиционния, експортния  потенциал и туристическата привлекателност на Самарска област, а също така за развитие на търговията и повишаване на осведомеността по отношение на хелял индустрията“. – гласи прессъобщение от името на заместник-председателя на кметството на Самарска област Виктор Кудряшов.

Според информацията в него Световният ден на хелял продукцията  традиционно ще протече под три форми: изложба, делова част – икономическа среща и Панаир на хелял продукция.

„Запланувано е в срещата да вземат участие представители на водещи банки в Русия, Ислямската банка за развитие, Дубайската ислямска банка, компании от банковия сектор по икономика, органи на властта на регионално, федерално и международно ниво.“ – се казва още в съобщението за медиите.

Очаква се в Световния хелял ден в Самарска област да вземат участие повече от 100 делегати от 27 страни по света. Експонатите ще бъдат изложени на 200 щанда и ще има 50 изложби на хелял продукция от страните на Персийския залив, Югоизточна Азия, Южна Африка и страни от Европейския съюз.

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.