В столицата на Дагестан се проведе конкурс за познаване живота на Пратеника Мухаммед (с.а.с.)

 

Сред студентите в Махачкала, столицата на Дагестан, се проведе конкурс за познаване живота на Пратеника Мухаммед (с.а.с.).

Мероприятието се проведе в историческия парк „Русия – моя история“, като инициативата за него е на ръководството на музея. С желание да проверят своите знания за житието на Пратеника (с.а.с.) в конкурса  взеха участие 300 човека, пише Islam.ru.

На откриването  били поканени представител на мюфтийството – заместникът на главния мюфтия на Република Дагестан Абдулла Салимов, и имамът на Централната джамия на Махачкала Зайнула Атаев.

В своите изказвания богослови говорили за значението на мероприятието и ползата от придобиване на религиозни знания, които предпазват човека и обществото от беди.

Организаторите подготвили за участниците въпросник от 50 въпроса в тестови формат. Отговорите трябвало да се дадат в рамките на не повече от 30 минути. След приключване на конкурса студентите имали възможността да задават въпроси на специалистите относно живота на Пратеника на Аллах (с.а.с.) и съответно да получат изчерпателни отговори.

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.