Трима възпитаници на ДУ – Момчилград се представиха отлично на национално състезание по български език и литература

През месец ноември тази година ученици от XI и XII клас на Духовно училище – Момчилград взеха участие в национално състезание по български език и литература, организирано от Сдружение "10 книги", Програма "Стъпала на знанието. Български език и литература", което се провежда със съдействието и подкрепата на Факултета по славянски филологии към Софийски университет "Св. Климент Охридски".

След като резултатите станаха известни, на 13 декември в момчилградското духовно училище се състоя скромна церемония по награждаването на участниците в надпреварата за знания, на която присъстваше директорът Ахмед Бозов и преподавателката им по Български език и литература Гюлсер Халил. След проведения месец по-рано първи кръг на състезанието бяха връчени грамоти на участниците.

Трима от учениците се класират за участие във втория кръг, тъй като са получили необходимия брой точки за това – 46 точки от максималните 50. Това са Есра Раиф, Манка Кичикова и Невсе Кърпач.

„С нетърпение очакваме следващия кръг, който ще се проведе в края на месец януари 2019 година и който ще положим отново в училището ни. За разлика от първия кръг на състезанието, когато решавахме тест по езикова култура и литература, на втория кръг се очаква да развиваме есе.“ – сподели една от класиралите се за втория кръг на националното състезание ученички от момчилградското духовно училище - Манка Кичикова от XII клас. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.