Конференция за ислямското единство се проведе в Мекка

 

Снимка: Arab News

На 12 и 13 декември 2018 година в Мекка, Саудитска Арабия се проведе конференция, чийто фокус беше насочен към ислямското единство в света. Събитието се състоя в университета „Ум Ал-Кура“ под патронажа на Краля на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, като бе организирано от Световната мюсюлманска лига.

„Един бърз поглед към настоящата ни реалност би бил достатъчен, за да осъзнаем необходимостта от преодоляване на негативизмите, които обременяват настоящето ни,  и на историческите натрупвания и влиянието, което те оказват, по пътя на мюсюлманската общност.“ – каза в своята реч при откриването на конференцията Крал Салман – пазителят на Двете светини.

В приветственото си слово той подчерта още, че усилията на мюсюлманската общност трябва да са насочени към изграждането на мостове за диалог, сътрудничество и разбирателство, както и да гледаме към бъдещето с очакване то да е изпълнено със солидарност и с дух на братство. 

В грандиозната международна конференция взеха участие близо 1200 мюсюлмански духовници, ислямски интелектуалци, изследователи и представители на мюсюлманската общност от общо 127 страни по света.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.