Програма за жени беше проведена по инициатива на коран-курсовете в град Хасково

На 09.12.2018 година от 10:00 часа в „Чарши джамия“ в град Хасково се проведе програма, организирана от местните коран-курсове. Събитието бе организирано от преподавателките в курсовете в кв. Хисаря и кв. Каменни. 

Откриването бе направено с четене на Свещения Коран от възпитаник на коран-курса в кв. Хисаря Хасан Хасан, след което продължи с лекция на тема “Мястото на джамията в живота на мюсюлманите”, изнесена от Гюлгюн Гайгаджова – ръководител на курса по Коран в кв. Хисаря. Чрез тази си лекция тя припомни на гостите, че джамиите не са само за петъчни молитви и място за кланяне на Байрям намазите. Джамията е едно от местата, в което можем да бъдем душевно по-близки до Аллах.

След лекцията програмата продължи с малка сценка, представена от учениците на коран-курсовете, като в постановка се целеше да се разкаже как родителите се загубват в забързаното си ежедневие и забравят да обърнат внимание на децата си.

Събитието беше разнообразено с изпълнения на детско иляхи, което привлече голям интерес у гостите и рецитал за Пратеника Мухаммед Мустафа (с.а.в.). С което беше припомнено, че мюсюлманите всъщност трябва да бъдат по-сплотени и единни.

В продължение възпитаниците на коран-курсовете от кв. Хисаря и кв. Каменни прочетоха наизустените сури от Свещения Коран.
Програмата продължи с кратката лекция на Мелиха Читакова, която ни припомни колко е важно във възпитанието на децата да се следват стъпките на Пратеника (с.а.в.) и същинският успех за един родител е да успее да даде насока на детето си не само за подготовката на Земния живот, но и за Ахирета.

Закриване на програмата беше направено с кратка викторина от въпроси към гостите, като за позналите верните отговори имаше подготвени подаръци от районното мюфтийство в Хасково.

Паралелно с програмата беше организиран и проведен благотворителен базар от група жени, също посещаващи лекциите. Събраните средства от базара са в размер на 300 лв., които ще бъдат използвани за подпомагане на коран-курсовете в град Хасково.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.