Отдел „Образование“ посети училищата, в които се преподава „Религия Ислям“

 

В периода 12-16 ноември отдел „Образование“ към Главно Мюфтийство на мюсюлманите Република България организира посещение в училищата, в които се преподава „Религия Ислям“. Началникът на отдел „Образование“  Хюсеин Карамолла  сърдечно благодари за оказаното съдействие от страна на ръководствата на  учебните заведения, като изрази надеждите си това добро сътрудничество да продължи и занапред.

Хюсеин Карамолла изложи моментната ситуация, в която се намира Мюсюлманско Изповедание и това, че усилено се работи по издаването на учебници, които ще бъдат в съответствие с новата учебна програма, одобрена от Министерството на Образованието на Република България.

Той също така изказа мнение, че на мюсюлманите трябва да бъде оказано доверие, за да могат те да изпълнят обществения си дълг в изграждането на едно толерантно, високо морално общество, което да споделя общите човешки ценности, разбира и зачита мнението на другите.

На всички директори  на училища, в които се преподава предметът „Религия – Ислям“ бяха връчени благодарствени писма от името на Мюсюлманско изповедание и подарена книгата  „Ислямът срещу насилието“. 

Отдел „Образование“ още веднъж иска да благодари на всички, които спомагат за реализирането на тази дейност и подкрепят развитието на  младежта в България. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.