И Духовно училище „Нювваб“ в Шумен проведе научния фестивал „Осмели се да опознаеш“

На 28.10.2018 година (събота) Духовно училище „Нювваб“ -  град Шумен съвместно с истанбулското Духовно училище „Картал“ в Турция  проведоха научен фестивал.

Организираният за първи път в историята на Духовно училище „Нювваб“ Фестивал на науката бе проведен под надслов „Осмели се да опознаеш“ и се състоя в градината на училището. На събитието присъстваха много граждани от Шумен и околността, представители на различни възрастови групи. Посетителите с голямо желание и с интерес наблюдаваха различни демонстрации към научните ателиета и  междувременно обогатяваха знанията си. Учениците и от двете училища, представяйки опити в сферата на химия, архитектура, археология, биология, физика, математика, роботика и фотографията, привлякоха вниманието на зрителите.

За да провокира любопитството и интереса на посетителите, Духовно училище „Нювваб“ положи усилия и труд във всяка една посока. Същевременно не бяха забравени и най-малките гости на фестивала. В тази връзка за децата през целия ден бяха организирани почерпки и развлекателни игри от страна на училищното ръководство.

На еднодневния фестивал с голям интерес присъстваха представители на Главното мюфтийство на мюсюлманите в Република България, на Генералното консулство на Република Турция в Бургас. Сред присъстващите беше също заместник-директорът на националното образование за Област Истанбул в Турция, директорът на националното образование за Община Картал, директорът на Духовно училище „Картал“ заедно с учителите. Събитието беше уважено от представители на Председателството на турците в чужбина и сродни общности, както и от районни мюфтии, общественици и редови любители на науката.

Директорът на Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен Шериф Хюсню, гост - преподавателят Рамазан Саваш и учителският екип  изказаха сърдечни благодарности за важната организация на събитието, направена в името на науката. Те благодариха още на всички, които съдействаха и участваха във фестивала и акцентираха върху важността на този вид събития от гледна точка на братството и развитието.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.