Д-р Мустафа Хаджи бе официален гост на ДУ – Русе за откриването на новата учебна 2018/2019 година

На 17 септември главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи бе на посещение в Русе по случай откриването на новата учебна 2018/2019 година в Духовно училище – Русе. Официален гост на церемонията беше и русенският районен мюфтия Юджел Хюсню.

В приветствието си главният мюфтия изрази благодарността си към  родителите и децата за избора им да учат именно в Духовно училище - Русе и отбеляза, че в духовните училища в България се обучават всестранно развити личности, във връзка с което благодари и на обучаващия екип в учебното заведение.

В рамките на визитата си в града водачът на мюсюлманите в България все участие и в среща с имамите и председателите на мюсюлманските настоятелства към Районно мюфтийство – Русе. Тя се проведе същия ден в джамията „Мирза Сеид Паша“ в града. Регулярната среща беше открита с четене на айети от Корана от гост – имама от Република Турция Абдуллах Дурсун и с кратка лекция на тема „Месец Мухаррем и Ашура“, изнесена от страна на имама на град Глоджево – Самед Коджаали. Главният мюфтия разговаря лично с всеки един от присъстващите.

„Благодаря на всички хора, които бяха активни по време на  кампаниите, които бяха проведени от Главно мюфтийство. Много е важно да мотивираме по-голяма част от обществеността да проявява активност в името на доброто.“ – допълни д-р Мустафа Хаджи.

Септемврийската среща с имами и с председатели на мюсюлмански настоятелства от русенско беше закрита от официалния гост – главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, който отправи всеобща дуа за берекет и благополучие.  


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.