Хадж 2018: Първите поклонници пристигнаха в Саудитска Арабия в събота

  

С посрещането на първите групи поклонници на 14 юли (събота) в Саудитска Арабия официално беше открит хадж-сезонът за настоящата 2018 година.

На летището на  иметo на Крал Абдулазиз в Джеда и на Международно летище „Мухаммед бин Абдул Азис“ в Медина бяха посрещнати стотици кандидат-хаджии, пристигнали със самолетни полети от Бангладеш, Индия, Пакистан, Афганистан и Малайзия, предават саудитски медии.  Домакините посрещнаха новодошлите с фурми, като им връчиха и дребни подаръчета – килимчета за молитва.

Цитирани от Arabnews.com, властите на Кралство Саудитска Арабия съобщиха, че вече е завършена подготовката по посрещането на бъдещите хаджии от цял свят. От страна на домакините са положени усилия за предоставяне на услуги на поклонниците на най-високо ниво, както и са се постарали да бъдат облекчени процедурите по пристигането и заминаването им от кралството.

По информация на местни туристически агенции, очаква се по времето на хадж-сезона за настоящата 2018 година да бъдат извършени общо 6 072 самолетни полета в Саудитска Арабия. Повече от половината от тях - 3 383 самолетни полета, ще бъдат осъществени през летището в Джеда, а 2 689 - през летището в Медина.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.