Назиф Расимов е новоназначеният районен мюфтия на Търговище

 

 

На 15 март 2018 година (четвъртък) беше извършено служебното назначение на новия районен мюфтия на Търговище. За временно изпълняващ длъжността беше избран Назиф Назифов Расимов. Това се случи в рамките на работно заседание, провело се в „Саат джамия“ в град Търговище.

         На церемонията по встъпването в длъжност на новия районен мюфтия Расимов присъстваха главният мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи и заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов, както и представители на ръководството на Районно мюфтийство – Търговище.

         „Трябва да работим много и усилено. В момента Мюсюлманско изповедание преминава през тежък и сложен период, в който е необходимо всички заедно с имамите да полагаме повече усилия, ако искаме да постигнем по-добри резултати.“ – каза главният мюфтия д-р Хаджи в своето обръщение.

 

         Назиф Назифов Расимов е получил ислямско духовно образование в Анкара, Турция. В момента следва специалност „Турска филология“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. От 2010 година допреди две години е бил ваиз към Районно мюфтийство – Шумен. От 2016 година допреди встъпването си в длъжност районен мюфтия на Търговище Расимов е работил като ваиз към Районно мюфтийство – Търговище.

 

        Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.