Група от България заминава за поклонението Умре с Главно мюфтийство през март

 

 

Българска група на Умре с Главно мюфтийство преди години

За поредна година Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България организира извършване на поклонението Умре в Светите места - Мекка и Медина. То ще се състои през месец март, 2018 година, като се очаква групата да отпътува от България около 6 март.

Желаещите да извършат Умра в Светите за мюсюлманите места в Саудитска Арабия ще имат възможност да посетят градовете Мекка и Медина, както и да пребивават в тях. Общата продължителност на престоя, който Главно мюфтийство организира тази година, ще бъде 13 дни. Организаторите предвиждат посещения на различни значими исторически местности и обекти в свещените градове. Групата поклонници от България ще бъде съпроводена от опитни служители на Главно мюфтийство, които ще помагат и следят за изпълнението на всички необходими ритуали.

Пътуването за Умре 2018 е на пакетна цена 1450 евро, в което са включени разходите за визи, транспортни разходи (от България до Турция с автобус, а от Турция до Саудитска Арабия със самолет), настаняване в местни хотели, храна – закуска и вечеря всеки ден, както и транспорт между посещаваните градове в Светите земи.

Желаещите да се включат следва да се запишат и да подадат необходимите за това документи най-късно до 22 февруари 2018 година. За повече информация те следва да се обърнат към Главно мюфтийство или към най-близкото им районно мюфтийство.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.