Имамите от великотърновско проведоха редовното си заседание за месец ноември

 

Районно мюфтийство – Велико Търново проведе редовното си месечно заседание за ноември с имамите от региона. То се проведе на 22 ноември (сряда) 2017 година в джамията в старопрестолния град.

Освен имамите от населените места в обхвата на великотърновското мюфтийство на срещата присъстваше и главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи.

 Районният мюфтия на Велико Търново Сюлейман Масурев поздрави всички свои колеги и им представи древния ред на заседанието. Той включваше темата за тазгодишното провеждане на Седмица на сираците, обявена от Главно мюфтийство. Обсъдени бяха възможностите за провеждане на различни благотворителни акции и събития в рамките на социалната кампания във великотърновско – благотворителни базари, поставяне на касички в магазини и още други.

Разгледан беше и въпросът с абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2018 година, както и отбелязването на Святото рождението на Пратеника (с.а.с.) – Мевлид кандили. Служителите на Районно мюфтийство – Велико Търново взеха  решение Мевлид кандили тази година да бъде отбелязана на 1 декември във Велико Търново и малко по-мащабно – в Петко Славейково.

По време на служебната среща имамите повдигнаха въпроса за проблемите около финансовото състояние на Мюсюлманско изповедание, от които всички са пряко засегнати, както разгледаха и темата за вакъфските имоти.

Акцентът на ноемврийското заседание на Районно мюфтийство – Велико Търново беше поставен върху въпроса с набирането на кандидат-имами за обучителните курсове за имами в страната, както и набиране на кандидат-ученици за духовните училища в България.

Официалният гост на заседанието д-р Мустафа Хаджи поздрави всички присъстващи за ползотворното протичане на срещата и пожела успех в бъдещите начинания на служителите на Районно мюфтийство – Велико Търново.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.