През август започва кампанията на Главно мюфтийство „Споделете курбана си“

 

Тазгодишната дарителска кампания на Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България за набиране на курбани ще протече под надслов „Споделете курбана си“. Тя ще започне с началото на месец август и ще продължи до 25 август 2017.

Както всеки път и тази година Главно мюфтийство дава възможност на всички желаещи мюсюлмани да го упълномощят да заколи курбана им за големия празник Курбан Байрям и да го раздаде вместо тях след това. Обявената стойност на един курбан за кампанията през настоящата 2017-та година е 270.00 лв.

Месото от заколените курбани ще бъде раздадено на хора в неравностойно положение, домове за сираци и домове за възрастни хора, училища, социални кухни и други на територията на страната.

Всички желаещи да се включат в дарителската кампания „Споделете курбана си“ тази година може да се обърнат към Отдел „Социален“ на Главно мюфтийство или да се насочат за информация към най-близкото им районно мюфтийство.

Напомняме, че през изминалата година в рамките на кампанията и в партньорство с частни дарители и благотворителни организации бяха раздадени повече от 1700 курбана.

 

Автор: Л. Чаушева