Хиляди мюсюлмани се събраха за празничната рамазанска програма „В очакване на ифтара” в Сърница

 

Въпреки студеното и дъждовно време близо 2000 човека от Сърница и близките населени места се събраха, за да видят гостуващата рамазанска програма „В очакване на ифтара”. Програмата в родопския град беше изнесена на 18.06. (неделя) на площада в града.

Сред официалните гости на празничната рамазанска програма бяха  районният мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих и местните имами. Освен заместник-главния мюфтия Бирали Мюмюн като водещ на програмата, в нея участие взеха и официалните гости. Те отправиха своите приветствия към присъстващите, като в тях засегнаха актуални рамазански въпроси – за физическите и духовните измерения на оруча, за смирението, за почитта към по-възрастните и към родителите и други.

В програмата участие взеха и възпитаниците от коран-курсовете в град Сърница. Те изпълниха религиозни песни - иляхита, направиха салеват, рецитираха стихотворения и представиха поучителни разкази.

Програмата беше музикално обогатена от изпълненията на иляхита от Нихат Адемов от група „Вест”.

„В очакване на ифтара” завърши с настъпването на времето за вечерната молитва. Тогава всички гости бяха поканени на ифтар на площада на града.

Сърница беше и последната спирка на тазгодишната пътуваща рамазанска програма „В очакване на ифтара”.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.