За един ифтар и безкрайната радост на мюсюлманите в Боримечково

 

На 19.06.2017 година председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и областният мюфтия на турския град Одрин (Едирне) Емруллах Юзюм посетиха Районно мюфтийство-Пазарджик. След срещата в мюфтийството заедно с районния  мюфтия Абдуллах Салих  присъстваха на ифтар, организиран в двора на бившето Турско училище и понастоящем месджив в село Боримечково. Гост на ифтара беше и бившият главен мюфтия г-н Селим Мехмед.

За първи път такова мероприятие се организира в селото. След ифтара присъстващите мюсюлмани имаха възможността да чуят от гостите  за ползите от оруча и каква е благодатта в това мюсюлманите да бъдат заедно през Рамазан и след него. Гостите  успяха да накарат жителите на село Боримечково да изживеят една незабравима вечер.В дуата, която беше отправена след ифтара, присъстващите помолиха Всевишния да дари с много здраве, взаимна обич, мир и благоденствие  всички мюсюлмани по света.

            Районно мюфтийство - Пазарджик и ръководството на Мюсюлманското настоятелство изказва своите най-искрени благодарности към гостите и отправя пожелание Всемилостивият Аллах   да увеличи берекета им и да ги дари с Дженнет. Амин!

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.