В Лондон ще се състои първият форум по ислямско банкиране за жени

Преди пет години Самина Акрам напуснала работата си в Merrill Lynch International Bank и основала своя консултантска фирма, специализирана в сферата на ислямските финанси. Сега Акрам помага на жените да се реализират като ислямски банкери.

 Всичко започнало от женския клуб, където заедно с другите жени обсъждали въпроси, свързани с ислямските финанси. Акрам и приятелките й се събирали и разговаряли в неформална обстановка на различни теми, сред които и ислямското банкиране.
Към настоящия момент нейната дейност вече е добила глобални размери и в резултат на това в Лондон предстои да се проведе първият форум за жени, засягащ ислямските и етичните финанси.

 В мероприятието ще вземат участие повече от 200 експерти, като то ще се състои в щаб квартирата на KPMG в столицата на Великобритания. Посредством този форум 36-годишната Акрам, която е основател на компанията Samak Consultants, има намерението да подпомага жените, интересуващи се от ислямското банкиране. Тъй като религиозните разпоредби в контактите между половете могат да предизвикат някои проблеми, тя има за цел да  подпомага разрешаването им.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.