За поредна година ученици от Духовно училище – Момчилград взеха участие в състезанието „Аз мога – тук и сега“

 

В края на месец април тази година родопското градче Девин за пореден път стана домакин на състезанието "Аз мога - тук и сега", което този път бе за дигитални умения, дизайн, програмиране, фотография и мултимедия.

И не за пръв път в „Аз мога – тук и сега“ се включиха ученици от Духовно училище – Момчилград, които имаха възможността да покажат практическите си умения и подготовка за дигиталните професии.

В рамките на два дни младежите от духовното училище мереха знанията и възможностите си с тези на още 134 ученици от 7. до 12. клас от цялата страна.

Момчилградското духовно училище беше представено на състезанието от Алпер Еминефенди (8. клас), Билял Ярмаджъ (10. клас), Метко Фетов (10. клас) и Мустафа Инузов (12. клас), които бяха придружавани от учителя си Али Халил. Двама от тях – Мустафа и Алпер, се състезаваха в категория „Програмиране“, а Метко и Билял – в категория „Презентация“. Останалите категории в рамките на състезанието бяха "Видеоклипове", "Графичен дизайн", "Фотография", "Редизайн на уеб-сайтове с Photoshop" и "Frontend Development".

Първите 10-има финалисти във всяка от категориите бяха отличени, като от представителите на момчилградското духовно училище  Алпер Еминефенди успя да се класира на 8-мо място в категория „Програмиране“.

„Участието ни в състезанието по дигитални умения в Девин „Аз мога – тук и сега“ беше едно наистина незабравимо и изключително полезно преживяване.“ – сподели за Grandmufti.bg дванайестокласникът Мустафа Инузов, който се състезава в категория „Програмиране“. Той изказа благодарностите си към организаторите и всички, които са направили възможно натрупването на този опит от учениците в сферата на дигиталните науки.      

Групата от Духовно училище – Момчилград съчета пътуването до Девин с туристическа разходка до град Мадан, посещение на пещерата „Дяволското гърло“ до Триград и посещение на забележителности в курорта Пампорово.

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.