Главно мюфтийство подкрепя БПЦ за Александър Невски

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи изрази своята подкрепа за храм-паметник „Св. Александър Невски“ в нарочно писмо до Негово Светейшество патриарх Неофит.
„С настоящото писмо имам честта да заявя нашата съпричастност и подкрепа по отношение на изконното право на Българската Православна Църква над собствеността на Патриаршеския катедрален ставропигиален храм-паметник „Св. Александър Невски“, написа главния мюфтия до патриарх Неофит.
По думите му, Главно мюфтийство напълно споделя изразената от Светивя Синод  позиция, че храм-паметник „Св. Александър Невски“ е символ на автокефалията на Българската Православна Църква–Българска Патриаршия и с прехвърлянето правото на собственост на Църквата се осигурява правото на вероизповедание – от една страна, а от друга – не се нарушават правата на останалите български граждани, тъй като храмът е отворен за всеки.
„Уверявам Ви, че Главно мюфтийство смята храмовете на съответните изповедания за светини, създадени в името на Всевишния, за да служат на вярващите, а тяхното управление и собственост – за изконно право на ръководството на всяко вероизповедание”, написа още главния мюфтия.
Той използва възможността, за да изрази най-искрените си и сърдечни пожелая за крепко здраве и благоденствие на главата на Българската Православна Църква.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok