Районно мюфтийство – Варна проведе среща с мюсюлманското настоятелство в село Доброплодно

 

Ръководството на Районно мюфтийство – Варна начело с мюфтията Нурай Шукри посети село Доброплодно (Община Ветрен, Област Варна) на 10 януари (петък) тази година и проведе работна среща с местното мюсюлманско настоятелство. Шукри беше придружаван от дългосрочно командирования имам от Дирекция „Диянет“ на Република Турция Салих Каплан, работещ към варненското мюфтийство, като на срещата присъстваха и представители на мюсюлманските настоятелства в селата Михалич и Стефан Караджа.

„В рамките на работната среща двете страни обсъдиха нуждите и проблемите на местното мюсюлманско население. Уточнено беше, че в тези села предстои да бъдат назначени имами, тъй като към момента няма такива. Във вълчидолското село Добротич пък предстои изграждане на мюсюлмански храм, който проект беше обсъден и с кмета на селото.“ – сподели за Grandmufti.bg секретарят на Районно мюфтийство – Варна Фахредин Молламехмед.

„С приходи от вакъфските имоти на джамията в Доброплодно мюсюлманското настоятелство на селото е започнало изграждането на гасилхане (място за ритуално измиване на покойници), като към момента е на етап довършителни строителни дейности.“ – допълни още Молламехмед.

По време на посещението си в село Доброплодно делегацията от Районно мюфтийство - Варна имаше възможността да отслужи петъчната молитва джума намаз с местното мюсюлманско население, пред което беше направен и религиозен вааз.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.