Младият мюсюлманин от Варна Сали Светославов беше отличен в националния конкурс „Най-добра доброволческа инициатива“

 

Проектът на студента Сали Светославов от Варна „Свободни библиотеки – къщички за книги“ беше номиниран за „Най-добра доброволческа инициатива“ в конкурса на Националния алианс за работа с доброволци и фондация „Лале“.

На официална церемония, състояла се на 6 декември (петък) тази година в Президентството, четвъртокурсникът Сали Светославов, представител на варненската мюсюлманска общност, беше отличен за своя проект в присъствието на президента на Република България Румен Радев и на омбудсмана Диана Ковачева.

Проектът на младия мюсюлманин „Свободни библиотеки – къщички за книги“ беше номиниран сред общо 49 доброволчески инициативи, реализирани на територията на страната ни.

В рамките на идеята на варненския младеж, подкрепена и реализирана със съдействието и финансовата подкрепа на Варненския свободен университет и Студентския съвет към него, към момента има поставени общо 10 къщички за книги. Осем от тях са на територията на град Варна, една от които е в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Къщичка за книги има още в Добрич и една - в Търговище.

Идеята на свободните библиотеки е да стимулира четенето на книги на хартиен носител, особено сред младите хора, които все повече заменят добрата стара книга с електронни устройства.


Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.