Представители на Главно мюфтийство участваха в работна среща с имами от айтоско

Районно мюфтийство – Айтос проведе редовното си заседание с имамите за месец декември, като участие в него взеха и представители на Главно мюфтийство от София. Официални гости на работната среща бяха заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов и началникът на Отдел „Хадж“ в Главно мюфтийство Джемал Иса. Събранието се състоя на 5 декември (четвъртък) тази година в джамията на град Айтос.

След като работната среща беше официално открита с четене на Коран-и Керим, всички участници бяха запознати с дневния ред от домакина Селятин Мухарем – районен мюфтия на Айтос.

Акцентът в обсъжданията беше насочен върху дейността на имамите. Мюсюлманските свещенослужители използваха възможността да зададат въпросите си по тази тема, които бяха подробно обсъдени. Заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов запозна заседателите с планираните предстоящи курсове и срещи за имами, които ще проведе Мюсюлманско изповедание през идната 2020 година.

Началник на Отдел „Хадж“ Джемал Иса направи подробна презентация на кампаниите на Главно мюфтийство за предстоящото поклонение умре, което ще се състои през януари 2020 година, както и за Хадж 2020.

По време на срещата бяха разгледани и резултатите от кампанията в помощ на сираците и абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“.

„Националната кампания „Седмица на сираците“ официално приключи, но набирането на средства в региона не е окончателно завършило. В рамките на кампанията на регионално ниво проведохме няколко срещи със децата сираци. Те бяха посетени от наши служители и зарадвани с подаръци. Като цяло, на местно ниво очакваме добри резултати от проведената кампания.“ – коментира за Grandmufti.bg районният мюфтия на Айтос Селятин Мухарем.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.