ВМС отново ще връчи годишните награди „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ за принос към мюсюлманската общност

 

За поредна година Висшият мюсюлмански съвет на Мюсюлманско изповедание в Република България ще връчи годишните награди  „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ за принос към мюсюлманската общност. Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 8 декември (неделя) 2019 година от 17:30 часа в Концертната зала на Централния военен клуб в София.

По време на церемонията ще бъдат връчени пет награди, едната от които е почетна и институционална. Номинациите са направени от структури на Мюсюлманско изповедание и членове на мюсюлманската общност у нас, след което специална комисия е оценила и избрала първите пет от тях. Сред избраните лица, които са дали добър пример на обществото, допринасяйки за развитието на Мюсюлманско изповедание и мюсюлманската общност в България, има мюсюлмани и християни, мъже и жени, служители на Мюсюлманско изповедание и редови мюсюлмани, дали добър пример за обществото.

Наградите на  името на първия главен мюфтия в България Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди са учредени през 2017 година. Датата. На която всяка година се провежда церемонията не е случайна – именно на 8 декември 1910 година Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди встъпва в длъжност. Предходните години почетните награди бяха връчени на президента Росен Плевнелиев и на Симеон Сакскобургготски.  

Целта на наградата е да бъдат удостоени с публично признание лица с ярки постижения и принос в развитието на Мюсюлманското изповедание и мюсюлманската общност в страната, както и да бъдат популяризирани техните примерни деяния, които ще допринесат за разширяване кръга на добрите и примерните постъпки и дейности в обществото.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.