За поредна година Районно мюфтийство – София провежда благотворителен базар пред столичната джамия в рамките на „Седмицата на сираците“

 

Всякакви домашни кулинарни изкушения – сладки, торти, сладкиши, салати, различни хранителни продукти, топли напитки, козметика, ръкоделия и още десетки различни неща може да си закупят желаещите в рамките на големия ежегоден благотворителен базар в помощ на деца сираци, провеждащ се в днешния петъчен ден, 29 ноември, пред централната столична джамия „Кадъ Сейфуллах Ефенди“. Базарът за поредна година се организира от Районно мюфтийство – София и е част от събитията в рамките на националната кампания на Мюсюлманско изповедание „Седмица на сираците“. Благотворителното събитие започна в 10:00 часа днес и ще продължи до 16:00 часа следобед.

„Благотворителната инициатива се реализира с активното участие на студентите от Висшия ислямски институт и с помощта и подкрепата на жените от мюсюлманската и други общности в столицата.“ – каза за Grandmufti.bg Емине Сечкина от столичното мюфтийство.

По думите ѝ, историята на големия ежегоден благотворителен базар в София започва още през 2010 година, когато чрез проявата се набират средства за различни каузи. Но от стартирането на националната кампания „Седмица на сираците“ през 2013 година вече всяка година провежданият благотворителен базар в София е в подкрепа на каузата за подпомагане на децата сираци.

„За благотворителната инициатива беше организирана цялата общност в София - активно участие в подготовката на базара взеха както жените мюсюлманки, така и немюсюлманки. Жените от общността приготвиха за базара здравословна домашна храна, представителки на други религиозни общности пък предоставиха ръчно изплетени шалове.“ – допълни още Емине Сечкина във връзка с днешния базар.

От името на Ръководството на Районно мюфтийство – София координаторите на базара и представители на организационния екип Емине Сечкина и Фатме Хатип изразиха благодарности към всички, които са се включили пряко или косвено в организацията и реализацията на благородното начинание.

 

Базарът ще продължи до 16:00 часа днес, 29 ноември, пред централната джамия в София. Всички желаещи може да се възползват от възможността да се включат в тази инициатива, подкрепяйки и цялата кампания „Седмица на сираците“ на Мюсюлманско изповедание.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.