Среща между деца сираци от сливенско и представители на Главно мюфтийство се проведе в Ябланово

 

Поредна среща в рамките на тазгодишната кампания „Седмица на сираците“, провеждаща се в цялата страна между 25 ноември и 1 декември, беше организирана на 27 ноември (сряда) в Ябланово (Община Котел, Област Сливен). Домакин на срещата беше мюфтията на Районно мюфтийство – Сливен Акиф Акифов.

На нея присъстваха и представителите на Главно мюфтийство в София – заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн, експертът от Отдел „Социален“ Джафер Исов и експертът от Отдел „Медии и култура“ Сейхан Мехмед. От общо 11 деца сираци от сливенско, които получават ежемесечна помощ от Мюсюлманско изповедание, на проведената среща присъстваха 9. Те бяха придружавани от свой родител или настойник.

„По време на срещата разговаряхме с децата, с придружаващите ги родители или настойници, за състоянието им, за обучението им в училище, за проблемите и предизвикателствата, пред които се изправят ежедневно. Поинтересувахме се от това от какво имат нужда, както и ги предразположихме да споделят грижите и притесненията си.“, каза за Grandmufti.bgпо повод състоялата се среща в Ябланово секретарят на сливенското мюфтийство Сали Исмаилов.

На раздяла всички деца сираци, които са на възраст до 14 години, получиха подаръци както от името на Районно мюфтийство – Сливен, така и от Главно мюфтийство.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.